Psychische kwetsbaarheid, het doet wat met een bewoner

Het doet wat met een bewoner!Helpende denkkaders om blijvendverbinding te maken.

Tickets
Tickets ×
Inschrijving vorming
412,50 € 275.0 EUR
Wachtlijst inschrijving vorming
Gratis

Inhoud

Uit onderzoek van de Vlaamse Ouderenraad blijkt dat er in de praktijk veel meer comorbiditeit voorkomt bij bewoners in een woonzorgcentrum. Deze complexiteit zorgt voor een extra uitdaging in het opbouwen van een professionele relatie. 

Binnen deze vorming zoomen we in op een aantal psychische kwetsbaarheden die bij bewoners kunnen voorkomen. Zo zal er stil gestaan worden bij mensen met een psychose, depressie, angst- en persoonlijkheidsstoornis. Naast een theoretische basiskennis zullen er ook een aantal handvaten meegegeven worden op een interactieve manier. We gebruiken hierbij ervaringsgerichte methodieken op basis van casuïstiek uit de praktijk. We willen via deze vorming helpende denkkaders aanreiken om in verbinding te (blijven) gaan met bewoners.  

Gezien we praktijkgericht willen werken, willen we vragen om stil te staan bij casussen waar jij en/of je team in vast loopt. Graag deze op voorhand bezorgen aan de lesgevers zodat we hiermee concreet aan de slag kunnen. 

 Doelstelling:


Met deze opleiding willen we een antwoord bieden op de vragen hoe we binnen het woonzorgcentrum omgaan met: Psychoses en Schizofrenie, Depressie en manische depressie, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Want vaak komen we in aanraking met roepen, aanklampen, agressie, wegloopgedrag en/of fysieke agressie van de bewoners.

We kiezen er bewust voor om Korsakov en Mentale beperking niet te bespreken in deze opleiding. Deze thema's vergen een andere expertise. De tijd is eveneens te beperkt, daar de opleiding vooral ook handvaten wil aanbieden om te kunnen omgaan met deze situaties.

Doelgroep:

Alle medewerkers van het woonzorgcentrum die geconfronteerd worden met dit thema of dit thema opvolgen binnen de organisatie.

Datum & Tijd
dinsdag maart 05, 2024
09:00 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Zorg Educatie Centrum

Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge
België
+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Zorg Educatie Centrum

+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.