Dag opleiding Diabetes: Praktische maatstaven & nieuwe tendensen

Registraties zijn gesloten

Inhoud: Diabetes praktische maatstaven bij de geriatrische patiënt

Wat is het verschil tussen de verzorging / opvolging van bewoners met diabetes type 1 en diabetes type 2, wat zijn de specifieke aandachtspunten?

Vroeger werden er weinig oudere bewoners gezien met type 1 diabetes, maar gezien de vooruitgang en toegenomen kennis doorheen de jaren, komt dit meer voor. Wat is het belang van de multidisciplinaire aanpak bij de geriatrische patiënt met diabetes, ligt de focus hier ook op een goed HbA1c of spelen andere factoren een belangrijke rol in de opvolging?

Dit wordt praktisch besproken aan de hand van casussen. De diëtiste bespreekt hierin de aanpak op vlak van voeding met speciale aandacht voor het voorkomen van ondervoeding, sarcopenie en osteoporose

 

Programma

Wie wil kan in eens inschrijven voor de beide diabetes opleiding. De dagopleiding kost 185 €, aansluiten op het halve dag programma is telkens 100 €. 

We voorzien een warme lunch voor de personen die aansluiten op de volledige opleidingsdag.

Inhoud: Nieuwe tendensen in het diabeteslandschap


Nieuwe tendensen in therapiebeleid diabetes type 1 en diabetes type 2. Is insuline de enigste eindhalte in de behandeling en waar situeert zich levensstijlaanpassing nog?

Welke impact hebben nieuwe technieken (vb. sensoren) op de glycemieregeling met preventie van acute complicaties voorop? Hoe kan ik met de juiste aanpak en voeding het comfort van de bewoner optimaliseren?Datum & Tijd
donderdag februari 22, 2024
09:00 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Zorg Educatie Centrum

Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge
België
+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Zorg Educatie Centrum

+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.