BA4 - Gewaarschuwde

Registraties zijn gesloten

BA4: Gewaarschuwde


In deze opleiding verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om op een deskundige en veilige manier in de omgeving van elektrische installaties te werken. Verschillende basisregels, risico’s en oplossingen komen aan bod. Er zijn namelijk wettelijke verplichtingen om deze mensen gepast op te leiden. 

 

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Zorg Educatie Centrum voor alle personeelsleden die werken in de omgeving van elektrische installaties, al dan niet onder spanning, zoals onderhoudswerken aan gebouwen, onderhoud, groenvoorzieningen, … . 

Doelstelling

Na deze opleiding kunnen de cursisten correct en veilig welomschreven werkzaamheden uitvoeren in de omgeving van elektrische installaties, al dan niet onder spanning.

Programma

  • Introductie: afstemming van de opleiding op de cursisten (vooropleiding, aard van opdrachten en activiteiten, vereiste kennis en vaardigheden, …)
  • Relevante programmapunten behandelen met als doel de risico’s en gevaren aan hun eigen werkzaamheden te leren kennen: regelgeving, uitwendige invloeden, (on)rechtstreekse aanraking, elektrisch materiaal, overstromen, brandwonden, brand, ontploffing, werkzaamheden, basisregels, veiligheidsafstanden, vitale 7, ongevallen en risico’s, …

Werkvorm

Tijdens de opleiding worden verschillende werkvormen gehanteerd. Vooreerst gaan we theoretisch in op bepaalde aspecten via het geven van een uitleg. De theorie wordt altijd gedemonstreerd aan de hand van voorbeelden. Er is ruim voldoende tijd voor vraagstelling en inbreng van eigen casussen. Als laatste voeren we de opdrachten uit, zodat de cursist de knepen van het vak aanleert.

Examen

Schriftelijke evaluatie van de kennis van de cursisten


Datum & Tijd
dinsdag april 16, 2024
08:30 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

APB Vonk

Kon Leopold III laan
8000 Brugge
België
--APB Vonk--
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Zorg Educatie Centrum

+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.