Je goed voelen op het werk

Tickets
Tickets ×
Inschrijving
37,50 € 25.0 EUR
Wachtlijst inschrijving
Gratis
Doelstelling:

Het psychisch welzijn op het werk is van groot belang voor werknemers. In deze vorming buigen we ons over volgende vragen: Welke elementen en eigenschappen heeft een werkplek nodig om een mentaal gunstig klimaat te vormen? 

Hoe kunnen werknemers leren om zich te ontspannen op de werkvloer? (Mindfulness, tips, oefeningen,..) Hoe kunnen ze een evenwicht vinden tussen privé en werk? Hoe kunnen ze efficiënt presteren onder druk? 

  • Helderheid krijgen op wat je nodig hebt om je goed te voelen op de werkvloer
  • Begrijpen waar je invloed op kan hebben en waarop niet 
  • Je behoeften voor welzijn kunnen communiceren 
  • Je grenzen kunnen aangeven 
  • Leren omgaan met stress op het werk 
  • Leren hoe je tot rust kan komen te midden van volle of moeilijke dagen

We gaan samen kijken naar wat jij nodig hebt om je goed te voelen op de werkvloer. Daar maken we onderscheid tussen dat waar we invloed op hebben en dat wat buiten onze capaciteit tot verandering ligt. Waar we invloed op hebben, leren we helder communiceren, zowel actief onze behoeften aangeven, als onze grenzen neerzetten. Hier leren we ook wat een werkplek gezonder kan maken. In de zorg zijn er ook zaken waar we geen invloed op hebben, zoals bijvoorbeeld te weinig personeel, enz. Hier gaan we kijken hoe we daar intern op een rustige manier mee om kunnen gaan. We verdiepen ons in de werking van ons zenuwstelsel en leren op een speelse manier zeer bruikbare technieken aan om onszelf te reguleren & rust te brengen wanneer de werkdruk oploopt. 

We werken vanuit een belichaamd perspectief. In deze vorming ligt het accent op contact met jezelf en contact tussen de teamleden. Dit doen we aan de hand van introspectieve oefeningen samen met dialoog in grotere of kleinere cirkels, ervaringsoefeningen en theoretische beschouwingen.

Doelgroep:

Alle medewerkers incl. leidinggevenden uit woonzorgcentra. Algemeen dient u als woonzorgcentrum rekening te houden met de maximale diplomavereisten.

Diplomavereisten FEBI:

Het Fonds ondersteunt de medewerkers van een instelling die behoren tot de risicogroepen. Dat zijn werknemers met maximaal een bachelor-diploma (vb. poetsmedewerker, keukenhulp, verpleegkundige, keukenhulp, ergotherapeut, …). Personeelsleden met een masterdiploma kunnen deelnemen indien ze voldoen aan één van de onderstaande criteria: ouder zijn dan 50 jaar of minder dan één jaar in dienst zijn en werkzoekend waren op het moment van indiensttreding of een verminderde arbeidsgeschiktheid.

 

 

Datum & Tijd
maandag maart 11, 2024
09:00 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

OCMW Kortrijk – WZC Sint-Jozef

Condédreef 16
8500 Kortrijk
België
+32 56 24 47 00
Dylan.vandewaetere@kortrijk.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Zorg Educatie Centrum

+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.