Intervisie Referentie personen Dementie (O-VL)

Tickets
Tickets ×
Inschrijving intervisie
De verkoop eindigt op 23/05/2024 10:02 (Europe/Brussels)
235,00 € 235.0 EUR
Wachtlijst inschrijving intervisie
De verkoop eindigt op 28/05/2024 10:03 (Europe/Brussels)
Gratis
Inhoud

Intervisie is een onschatbare methode om gezamenlijk te reflecteren op en oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken in de dementiezorg.

Betreed onze intervisiebijeenkomsten en ervaar een ondersteunende en collaboratieve omgeving waar referentiepersonen dementie hun ervaringen delen, feedback geven en ontvangen, en gezamenlijk werken aan praktische oplossingen.

Of je nu aan het begin van je zorgcarrière staat of juist jarenlange ervaring hebt opgebouwd, intervisie is de sleutel tot groei in jouw rol waardoor ook de kwaliteit van de zorg verbetert.

Doelstelling

Via intervisie proberen we een antwoord te vinden op complexe casussen in een woonzorgcentrum

Programma

Er wordt gewerkt aan de hand van een interactieve methodiek die de verschillend lagen in de casus aan bod breng. Via een duidelijke probleemomschrijving wordt naar een oplossing gezocht

Werkvorm

De werkvormen zijn erg gevarieerd. We brengen mensen samen om een beperk aantal casussen per sessie te bespreken. Iedereens inbreng wordt gestimuleerd om zo oplossingsgericht te denken. De methodiek van intervisie wordt de eerste bijeenkomst toegelicht aan alle deelnemers. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij op voorhand nadenken over casussen die zij op de intervisie willen brengen. We gaan steeds op zoek naar casussen waar elke deelnemer iets uit kan meenemen naar de eigen voorziening. Interactie staat op de voorgrond. Van iedereen wordt een actieve inbreng gestimuleerd.

Trainer

Karel Hermans heeft 20 jaar gewerkt bij het OCMW Knokke-Heist waar hij voornamelijk gewerkt heeft rond netwerkvorming en samenwerking. Hij was een 8-tal jaar overlegcoördinator. Daar kwam hij in aanraking met complexe casussen. Daarnaast is hij extern vormingsmedewerker voor het expertisecentrum Dementie Foton. Sinds 2014 begeleidt hij ook intervisiegroepen voor de sector ouderenzorg binnen Zorg Educatie Centrum vzw.


Datum & Tijd
donderdag mei 30, 2024
Start - 09:00 (Europe/Brussels)
vrijdag december 13, 2024
Einde - 12:30 (Europe/Brussels)
Locatie

WZC Exalta Sint-Jozef

Molenaarsstraat 34
9000 Gent
België
+32 9 265 81 20
johan.banneel@exalta.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Zorg Educatie Centrum

+32 50 74 56 22
info@zorgeducatiecentrum.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.